Het “Kamp Haagse Kinderen” opende zaterdag 11 juli 2015 de deuren van De Zandkreek voor 47 kinderen uit Den Haag e.o. Het kinderkamp dat dit jaar voor de 36e keer plaatsvond biedt kinderen in de basisschoolleeftijd, die in een onstabiele thuissituatie wonen en niet op vakantie gaan, een onbezorgde vakantieweek. Mede dankzij de ruim 120 vrijwilligers en de financiële steun van de Gereformeerde en Hervormde kerk uit Hattem, Jeugd Vakantie Loket Den Haag, het Leger des Heils in Den Haag en giften van particulieren kon het kamp ook dit jaar weer plaatsvinden.

Zaterdagavond werd De Zandkreek verkend en konden de kinderen al spelend met elkaar kennismaken. De oudste kinderen kregen van toptafeltennissers van TTV Smash een tafeltennis-clinic. Voor de jongste kinderen werd kleding voor de bonte avond gemaakt.

Later op de avond gingen de oudsten het bos in voor een nachtwandeling. Tijdens de wandeling kwamen er uit alle hoeken van het bos spoken tevoorschijn. Gelukkig bleken deze niet echt te bestaan en konden de angsttranen weer worden gedroogd. Hoewel de wandeling vol bravoure begon, moesten zelfs de stoerste kinderen toegeven dat het best wel eng was.

Na de kerkdienst op zondagmorgen was er een 10-kamp. Halverwege de spannende wedstrijd werd er genoten van pannenkoeken. En na de overheerlijke pannenkoeken was er weer volop energie voor het vervolg van sportieve strijd. De avond stond in het teken van knutselen.

De oudste kinderen vertrokken maandag naar het Klimbos Simia waar ze verschillende routes in de toppen van de bomen liepen. Zelfs kinderen met hoogtevrees hebben zichzelf die dag overtroffen. ’s Middags keerden ze trots terug bij De Zandkreek voor een sjoelcompetitie. De jongsten hebben de hele dag in Ballorig in Wijhe doorgebracht omdat de weersverwachting niet goed was. Voor de avond was MFC De Marke omgebouwd tot een bioscoop waar een film over een mummie werd gedraaid.

 

De dinsdag stond traditiegetrouw in het teken van zwemmen in het zwembad in Wezep. Toen de kinderen om 17.00 uur weer uit het zwembad moesten vond menig kind de zwemdag veel te kort. Na 3 dagen spelen, zwemmen en klimmen en klauteren stond de avond in het teken van  voetbal.  Voetballers van Hatto-Heim verzorgden voor zowel de jongens als de meisjes een leuke clinic.

 

Woensdag was een beetje een druilerige dag qua weer. De oudste kinderen zochten nog meer water op in het waterpark ’t Smallert. De jongste kinderen werden geschminkt op De Zandkreek en bezochten ’s middags het Bakkerijmuseum.  Terwijl de zelfgemaakte vulkoek in de oven lag vertrokken de kinderen richting het centrum van Hattem om gezamenlijk op vossenjacht te gaan. Hoewel een flinke regenbui de vossenjacht probeerde te verstoren lukte het toch om alle vossen op tijd te vangen. Gelukkig kwam snel de zon weer door om ’s avonds verschillende dansen in te studeren. De avond stond in het teken van een dansvoorstelling voor de gasten.

Het weer was donderdag prachtig en Attractiepark Slagharen was de afsluiting van een mooie kampweek. Gelukkig waren er attracties met water om een beetje verkoeling te krijgen. De Splash was dan ook erg populair. Nadat de kinderen moe en voldaan uit Slagharen weggingen kon niet anders geconcludeerd worden dan dat het een topdag was.  ’s Avonds traden de kinderen weer op tijdens de bonte avond en werd volop gedanst in de disco. En zo gingen kinderen en leiding al dansend naar het einde van een geweldige kampweek.

Op vrijdag 17 juli 2015 ging de bus weer richting Den Haag. De leiding kan terugkijken op een super- geslaagde week die dankzij de hulp van de vele vrijwilligers weer een groot succes was. Volgend jaar is het 37e “Kamp Haagse Kinderen” van  9 t/m 15 juli 2016.