Het “Kamp Haagse Kinderen” opende zaterdag 9 juli 2016 de deuren van De Zandkreek voor kinderen uit Den Haag e.o. Het kinderkamp dat dit jaar voor de 37e keer plaatsvond biedt kinderen in de basisschoolleefcircustijd, die in een achterstandssituatie verkeren en niet op vakantie gaan, een onbezorgde vakantieweek. Mede dankzij de ruim 100 vrijwilligers en de financiële steun van de Gereformeerde en Hervormde kerk uit Hattem, Jeugd Vakantie Loket Den Haag, het Leger des Heils in Den Haag en giften van particulieren kon het kamp ook dit jaar weer plaatsvinden. Wat het weer betreft zou het hier een daar wel wat nat worden, maar dat mag de pret niet drukken.

Zaterdagavond werd De Zandkreek verkend en konden de kinderen al spelend met elkaar kennismaken. De tafeltennissers van Tafeltennisvereniging Smash ’70 leerden de kinderen de techniek van het tafeltennissen. Als volleerde tafeltennissers werden de spelers van Smash op het verkeerde been gezet. Toen het bijna donker was gingen de oudsten het bos in voor een nachtwandeling.  Tijdens de wandeling kwamen er uit alle hoeken van het bos spoken tevoorschijn. Hoewel de wandeling vol bravoure begon, moesten zelfs de stoerste kinderen toegeven dat het best wel eng was.

Na de kerkdienst op zondagmorgen stonden in De Zandkreek de pannenkoeken als lunch klaar. Het was heerlijk weer dus konden ze buiten worden opgegeten. Daarna vertrokken alle kinderen naar Meppel naar het circus Okidoki. Na het oefenen op o.a. de één-wielerfietsen, de trapeze en het slappe koord ontpopten de kinderen zich als ware circusartiesten. Tijdens een voorstelling werden de circuskunsten aan elkaar getoond. ’s Avonds konden de jongste kinderen knutselen en vertrokken de oudsten naar het Heem om te bowlen. Er werden veel strikes en spares op de bowlingbaan gegooid.

De oudste kinderen vertrokken maandag naar het Klimbos Simia waar ze verschillende routes in de toppen van de bomen liepen. Zelfs kinderen met hoogtevrees hebben zichzelf die dag overtroffen. ’s Middags keerden ze trots terug bij De Zandkreek om te vertellen over deze stoere activiteit. De jongsten hebben de dag in Ballorig doorgebracht. Het laatste deel van de middag volgenden de kinderen een workshop. Zij konden kiezen uit een workshops dans, slagwerk of rappen.  ’s Avonds werd er opgetreden voor het toegestroomde Hattemse publiek.

De dinsdag stond traditiegetrouw in het teken van zwemmen in het zwembad in Wezep. Toen de kinderen om 17.00 uur weer uit het zwembad moesten vond menig kind de zwemdag veel te kort. Na 3 dagen spelen, zwemmen en klimmen en klauteren stond er ’s avonds weer een sportieve activiteit op het programma. De voetballers van het 1e elftal van SV Hatto-Heim vermaakten de kinderen op het voetbalveld. Het meisjesteam van Kamp Haagse Kinderen wist de spelers van het 1e team van Hatto Heim “te verslaan”. Er bleken na afloop van het voetbal veel concurrenten van Messi en Ronaldo te zijn ontdekt.

Woensdag moest het programma vanwege het slechte weer worden omgegooid. In plaats van naar Smallert te gaan gingen de oudste kinderen naar Dinoland in Zwolle. De jongste kinderen gingen naar Schateiland in Zeumeren. Dat bleek een goede zet te zijn, want tijdens het schatgraven op het overdekte Schateiland kwam de regen met bakken uit de lucht. Maar vandaag gold “na regen komt zonneschijn”. Want bij de start van de vossenjacht was het droog. De kinderen moesten op zoek naar puzzelstukjes die de vossen bij zich hadden. Alleen als alle vossen waren gevangen kon de puzzel in zijn geheel worden gelegd. Er werd fanatiek gezocht naar de loslopende vossen in het centrum. Gelukkig werden alle vossen teruggevonden en kon de puzzel als sluitstuk van een leuke middag worden gelegd. ’s Avonds werd de film “Binnenstebuiten” gedraaid in De Marke. En ging na afloop iedereen moe maar voldaan naar bed.

Attractiepark Slagharen was de afsluiting van een prachtige kampweek. Tijdens de rit er naar toe kwam de regen met bakken uit de lucht. Maar in het attractiepark was het nagenoeg de hele dag droog. En voor wie nog nat wilde worden, was er de populaire Splash. Nadat de kinderen moe en voldaan uit Slagharen weggingen kon niet anders geconcludeerd worden dan dat het een topdag was.  ’s Avonds traden de kinderen weer op tijdens de bonte avond en werd volop gedanst in de disco. En zo gingen kinderen en leiding al dansend naar het einde van een geweldige kampweek.

Op vrijdag 15 juli 2016 ging de bus weer richting Den Haag. De leiding kan terugkijken op een super- geslaagde week die dankzij de hulp van de vele vrijwilligers weer een groot succes was.