Het “Kamp Haagse Kinderen” opende zaterdag 7 juli 2012 de deuren van De Zandkreek voor maar liefst 52 kinderen uit Den Haag e.o. Er kon dan ook niemand meer bij in een bomvolle Zandkreek. Het kinderkamp, dat dit jaar voor de 33e keer plaatsvond, biedt kinderen in de basisschoolleeftijd met een onstabiele thuissituatie en die niet op vakantie gaan, een onbezorgde vakantieweek. Mede dankzij de hulp van de ruim 120 vrijwilligers en de financiële steun van de Gereformeerde en Hervormde kerk uit Hattem, het Leger des Heils en de gemeente in Den Haag en de vele giften van particulieren kon het kamp ook dit jaar weer plaatsvinden. In de week voorafgaand aan de kampweek dreigde het KNMI met veel regenbuien en lage temperaturen. Met spanning werd dan ook  iedere dag de lucht afgespeurd. Op een paar buien na bleek dat het weer voorspellen ook voor het KNMI een hele klus is. Terugkijkend was het dan ook de hele week goed kampweer en konden alle geplande activiteiten doorgaan.

Zo zorgde de Scouting er zaterdagavond weer voor dat de kinderen zich konden uitleven op de stormbaan en marshmallows konden roosteren bij het kampvuur. Dit jaar bleken er op ‘s avonds geen spoken in het bos te zijn. Dus konden alle kinderen de eerste dag rustig gaan slapen. Na de kerkdienst was er op zondag een leuke speurtocht met opdrachten en pannenkoeken eten in het bos. ’s Middags zorgden de naaisters weer voor zelf gemaakte kleding en stond er aan het eind van de middag naast het kampgebouw een klein dozendorp. De avond stond in het teken van kaarten maken, knutselen, t-shirts beschilderen en buitenspelen.

Maandag konden de jongste kinderen zich helemaal uitleven in Ballorig en waren ze bij het vertrek nog lang niet klaar met klimmen en klauteren. De oudsten trotseerden op grote hoogte de boomtoppen van het Klimbos in Apeldoorn. Hoog in de bomen werden de tokkelbaan en het bungyjumpen  zonder angst bedwongen. ’s Avonds was in de wijde omtrek van het kampgebouw de opzwepende djembémuziek te horen. De kinderen verzorgden voor het massaal toegestroomde publiek een leuk, maar onverwacht te kort, djembéoptreden met Afrikaanse dans.

De dinsdag stond in het teken van zwemmen in Wezep. Toen de kinderen om 17.00 uur weer uit het zwembad moesten vond menig kind de zwemdag veel te kort. De avond stond in het teken van de Middeleeuwen. Ridder Dolf en ridder Klaas vertelden over hoe koningen en prinsessen in de middeleeuwen met elkaar de strijd aan gingen. Het wapengekletter was in de wijde omgeving te horen. Maar beschermd door harnas, schild en zwaard werd met open mond geluisterd naar de verhalen van de ridders.

Nadat woensdagmorgen alle kinderen geschminkt waren vertrokken de oudsten naar de
bioscoop voor de film Ice Age 4. De jongsten gingen ’s middags brood bakken in het Bakkerijmuseum. Bakker Fred ging weer helemaal los en zorgde er op een geweldig komische wijze voor dat het door de kinderen zelf gevlochten broodje weer bruingebakken uit de oven kwam. Ook dit jaar werd de binnenstad van Hattem weer opgeschrikt door loslopende vossen. Door de kinderen werd een grootscheepse klopjacht op touw gezet. Na anderhalf uur waren ze alle 32 gevangen en konden de inwoners en de kippen in Hattem weer rustig slapen.

De weersverwachting voor de donderdag was niet goed. En terwijl de hele heenreis de regen met bakken uit de lucht kwam, stopte deze en kwam de zon tevoorschijn toen de auto’s met de kinderen het parkeerterrein van Ponypark Slagharen opreden. Het werd dan ook een geweldige dag waarbij de achtbaan, de Splash en verschillende voorstellingen met veel plezier werden bezocht. Nadat de kinderen moe en voldaan uit Slagharen weggingen kon niet anders geconcludeerd worden dan dat het een topdag was.  ’s Avonds traden de kinderen weer op tijdens de bonte avond en werd volop gedanst in de disco. En zo gingen ze allemaal al dansend naar het einde van een geweldige kampweek.

Op vrijdag 13 juli 2012 ging de bus weer richting Den Haag. De leiding kan terugkijken op een mooie geslaagde week die dankzij de hulp van de vele vrijwilligers weer een groot succes was. Volgend jaar is het 34e “Kamp Haagse Kinderen” van  20 t/m 26 juli 2013.